ELEKTRONISCHE ENGINEERING

Toegepaste elektronica of ondersteuning op het gebied van PLC programmeringen, CCC heeft hiervoor alle kennis in huis!

 

Door het combineren van jarenlange ervaring op het gebied van elektronica, besturingen en mechanische ontwikkeling, zijn wij in staat om doelgericht oplossingen te realiseren op meerdere gebieden. Of het nu gaat om het ontwerpen van een volledige besturing, het maken van een PCB (printplaat) design inclusief prototypes of het ontwikkelen van (PLC) besturingssoftware, onze specialisten realiseren dit snel en efficiënt. Hierdoor sluit elektrisch en mechanisch naadloos op elkaar aan wat zich vertaalt in een optimaal product!

Wilt u graag voorbeelden van Elektronische Engineeringprojecten? Deze staan op onze projecten pagina.

HARDWARE ONTWERP

Bij CCC kunnen wij hardware ontwerp volledig of deels uitvoeren. Het is mogelijk om het elektronisch ontwerp van begin tot eind uit te voeren of te werken met bestaande hardware (denk hierbij aan PLC besturing en/of de aansturing van motoren). 


Afhankelijk van de gebruikerswensen kunnen volledige systemen ontworpen worden, of kunnen bestaande systemen uitgebreid worden. De ontwerpen worden eerst gesimuleerd, waarna een testversie fysiek opgebouwd wordt. Hierna kan een op maat gemaakte PCB (printplaat) of besturingskast ontworpen en opgebouwd worden.

SOFTWARE ONTWERP

Ook voor software ontwerp kunt u bij CCC terecht. Of het nu gaat om software voor een microcontroller of voor een PLC, in verschillende programmeertalen kan ontworpen worden. Ook hier geldt dat een nieuw ontwerp gemaakt kan worden, of een bestaand ontwerp kan worden uitgebreid.

 

De meest gebruikte PLC programmeertalen binnen CCC zijn: CodeSys versies 2.3 en 3.5, Siemens LOGO! Software en (Embedded) C voor bijvoorbeeld microcontrollers. Naast het schrijven van de functionele software kunnen wij ook een gebruikersinterface (Human-Machine-Interface) en handleiding voor het gebruik verzorgen.

PROTOTYPE REALISATIE

Wanneer de ontwerpen gemaakt zijn, maken wij een eerste versie van de printplaat of besturingsunit.

Een printplaat kan gebruikt worden om in een bestaand mechanisch prototype gebouwd te worden, waarna tests kunnen worden uitgevoerd om te kijken of de fysieke implementatie ook werkt. Verder is het mogelijk om kleine productieruns voor te bereiden.

PRODUCT TESTEN

Naast het ontwerpen en complete eerste versies testen, is het ook mogelijk om het complete prototype te testen, als voorbereiding op de productie. Printplaten kunnen worden onderworpen aan elektrische tests, ook kunnen volledige systemen worden gesimuleerd. Denk hierbij ook aan duurtests en stresstests.

 

Het verbeteren van het product kan ook zitten in de kostprijs. Door ‘maakdelen’ samen te voegen tot één onderdeel kan het aantal onderdelen terug worden gedrongen waardoor de kostprijs gereduceerd wordt. Kostprijs engineering maakt binnen CCC onderdeel uit van het ontwerpproces en op verzoek worden uitgevoerd.

WIST U DAT?

Wij u ook kunnen ondersteunen in samenwerking met een van onze mechanische engineers ?
Dit biedt een nog completere ondersteuning voor uw projecten!